Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 28 października 2013

JABŁUSZKO POD KOCYKIEM


kocyk
  • 200 g masła
  • 2 szklanki mąki
  • 150 g serka waniliowego
Wszystkie składniki połączyć (tj. mąkę, masło, serek). 
Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części. 
Każdą z części rozwałkować i jedną z nich ułożyć na dnie blachy (o wymiarach około 30x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

wnętrze
  • cukier i cynamon
  • 7-8 jabłek
Cukier wymieszać z cynamonem w odpowiednich dla siebie proporcjach. 
Obrane jabłka podzielić na połówki, usunąć gniazda nasienne.
Połówki jabłek ułożyć na cieście i posypać mieszanką cukru z cynamonem.
Przykryć pozostałym ciastem jabłka, delikatnie dociskając. 
Można również wierzch ciasta delikatnie posypać cukrem z cynamonem.
Piec 1 godzinę w temperaturze 180°C.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz