kocyk
Wszystkie składniki połączyć (tj. mąkę, masło, serek).
Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części.
Każdą z części rozwałkować i jedną z nich ułożyć na dnie blachy (o wymiarach około 30x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części.
Każdą z części rozwałkować i jedną z nich ułożyć na dnie blachy (o wymiarach około 30x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
wnętrze
- cukier i cynamon
- 7-8 jabłek
Cukier wymieszać z cynamonem w odpowiednich dla siebie proporcjach.
Obrane jabłka podzielić na połówki, usunąć gniazda nasienne.
Połówki jabłek ułożyć na cieście i posypać mieszanką cukru z cynamonem.
Przykryć pozostałym ciastem jabłka, delikatnie dociskając.
Można również wierzch ciasta delikatnie posypać cukrem z cynamonem.
Można również wierzch ciasta delikatnie posypać cukrem z cynamonem.
Piec 1 godzinę w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz