Łączna liczba wyświetleń

piątek, 8 listopada 2013

MUFFINY KAWOWE Z CHAŁWĄ



  • 100g masła
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody
  • 2/3 szklanki cukru
  • cukier z wanilią
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 kawałków chałwy waniliowej
W misce wymieszać rozpuszczone i ostudzone masło z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko, letnią kawę oraz mleko. 
Wymieszać. 
W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i sól. 
Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników. 
Mogą pozostać grudki. 
Napełniać foremki do połowy, włożyć kawałek chałwy i przykryć masą.
Piec około 20 minut w temperaturze 180oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz