Łączna liczba wyświetleń

piątek, 8 listopada 2013

MUFFINY Z TWAROGIEM

  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 1/2-3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • szklanki mleka/
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2.5 szklanki maki
Dodatkowo
  • kostka twarogu
  • żółtko
  • cukru waniliowego


Foremki do muffinek wysmarować masłem, wysypać bułka tartą. 
Nakładać do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera. Wykładać do 3/4 wysokości foremki.
Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170°C lub do tzw. suchego patyczka. 
Wyjąć, wystudzić na kratce.
* jeśli jogurt jest gęsty,można jego dodać jeszcze 1/4 szklanki więcej


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz