- 100 g rozpuszczonego masła
- 1/2-3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- szklanki mleka/
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2.5 szklanki maki
Dodatkowo
- kostka twarogu
- żółtko
- cukru waniliowego
Foremki do muffinek wysmarować masłem, wysypać bułka tartą.
Nakładać do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera. Wykładać do 3/4 wysokości foremki.
Nakładać do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera. Wykładać do 3/4 wysokości foremki.
Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170°C lub do tzw. suchego patyczka.
Wyjąć, wystudzić na kratce.
Wyjąć, wystudzić na kratce.
* jeśli jogurt jest gęsty,można jego dodać jeszcze 1/4 szklanki więcej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz