Łączna liczba wyświetleń

sobota, 17 maja 2014

RYŻ SŁODKO-OSTRY Z MANGO I KOKOSEM

  • 200g ryż basmati
  •  mango
  •  4 lyzki orzeszki ziemne niesolone
  • papryczka chilli
  • 2 lyzki wiórki kokosowe
  • olej - 3 łyżki
  •  Sos w słoiku Słodko Kwaśny - 1 opakowanie
  •  lyzka czerwona soczewica
  • lyzka ziarna gorczycy
Ugotuj ryż i ostudź go.
Dojrzałe mango pokrój w kostkę dopraw.
Na oleju, ciągle mieszając, podsmaż gorczycę, soczewicę, chili .
Gdy gorczyca zacznie pękać, dodaj orzeszki ziemne i jeszcze smaż przez chwilę.
Następnie dorzuć resztę pokrojonego na kawałki mango, wiórki kokosowe
Sos słodko-kwaśny rozprowadź w niewielkiej ilości wody.
dodaj sos słodko-kwaśny.
Gotuj kilka minut, żeby połączyły się smaki.
Dodaj do ryżu, kiedy sos trochę się ochłodzi wymieszaj.
Możesz podawać na ciepło lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz