- 200g ryż basmati
- mango
- 4 lyzki orzeszki ziemne niesolone
- papryczka chilli
- 2 lyzki wiórki kokosowe
- olej - 3 łyżki
- Sos w słoiku Słodko Kwaśny - 1 opakowanie
- lyzka czerwona soczewica
- lyzka ziarna gorczycy
Ugotuj ryż i ostudź go.
Dojrzałe mango pokrój w kostkę dopraw.
Na oleju, ciągle mieszając, podsmaż gorczycę, soczewicę, chili .Dojrzałe mango pokrój w kostkę dopraw.
Gdy gorczyca zacznie pękać, dodaj orzeszki ziemne i jeszcze smaż przez chwilę.
Następnie dorzuć resztę pokrojonego na kawałki mango, wiórki kokosowe
Sos słodko-kwaśny rozprowadź w niewielkiej ilości wody.
dodaj sos słodko-kwaśny.
Gotuj kilka minut, żeby połączyły się smaki.
Dodaj do ryżu, kiedy sos trochę się ochłodzi wymieszaj.
Możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Gotuj kilka minut, żeby połączyły się smaki.
Dodaj do ryżu, kiedy sos trochę się ochłodzi wymieszaj.
Możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz