- 900 gram mięsa mielonego
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka fasoli
- papryczka chili
- puszka pomidorów krojonych
- przecier pomidorowy (ok. 5 łyżeczek)
- pół łyżeczki mielonej kolendry
- 4 łyżeczki kuminu
- 2 łyżeczki pieprz+cayenne
- 2 łyżeczki chili
- pieprz
- sól
- 2 kostki ciemnej czekolady
- oliwa
Na początku marynuję mięso w porządnej szczypcie soli i pieprzu, dwóch łyżeczkach kuminu, 1 łyżeczce pieprzu cayenne i chilli.
Usmażyć mięso i przełożyć do garnka.
Zeszklić cebulę na patelni, dopiero później czosnek i papryczkę chilli.
Zalać pomidorkami, dodać przecier pomidorowy i wlać 500 ml wody chwilkę przesmażyć i wrzucić do mięsa.
Jeśli w waszej potrawie brakuje wody możecie śmiało jej dodać.
Na końcu dodać resztę przypraw czyli 2 łyżeczki kuminu, łyżeczkę pieprzu cayenne i chilli oraz kolendrę.
A także doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gotuj przez 10 min, po tym czasie dodaj fasolkę i gotuj przez ok 5 min kiedy zmięknie fasolka.
Na samym końcu dodaję 2 kostki ciemnej czekolady.
Zeszklić cebulę na patelni, dopiero później czosnek i papryczkę chilli.
Zalać pomidorkami, dodać przecier pomidorowy i wlać 500 ml wody chwilkę przesmażyć i wrzucić do mięsa.
Jeśli w waszej potrawie brakuje wody możecie śmiało jej dodać.
Na końcu dodać resztę przypraw czyli 2 łyżeczki kuminu, łyżeczkę pieprzu cayenne i chilli oraz kolendrę.
A także doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gotuj przez 10 min, po tym czasie dodaj fasolkę i gotuj przez ok 5 min kiedy zmięknie fasolka.
Na samym końcu dodaję 2 kostki ciemnej czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz