- 200 g mozzarelli
- 10 pomidorków koktajlowych
- 20 listków bazylii
- 1 gruszka konferencja
- 1 ser z niebieską pleśnią
- 10 orzechów włoskich
- 150 g żółtego sera
- 5 ogórków konserwowych
- 5 plastrów papryk konserwowych
- 10 białych winogron
- 10 ciemnych winogron
Pierwsza wersja: na wykałaczkę nabijamy wprzódy połówkę pomidorka koktajlowego, następnie kwadracik lub już gotową małą kulkę mozzarelli oraz listek świeżej bazylii.
Jest to miniaturowa wersja słynnej sałatki caprese.
Warto nasz koreczek polać jeszcze bazyliową oliwą z oliwek.
Druga wersja.
Nabijamy kwadracik żółtego sera, plaster konserwowego ogórka oraz ciemne winogrono.
Na patyczku znajduje się plaster gruszki konferencji, kawałek sera pleśniowego (polecam Blue) oraz pół orzecha włoskiego.
Doskonała kompozycja smakowa.
Nabijamy kawałeczek żółtego sera, papryki konserwowej i jasnego winogrona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz