Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 13 października 2014

MUFFINY Z CIECIORKI

  • 2 puszki cieciorki
  • pół szklanki soczewicy
  • 2 jajka
  • 10 łyżek rozpuszczonego masła (lub oliwy)
  • 2 duże posiekane cebule
  •  szklanka startego sera żółtego
  • 2 łyżki chilli w proszku
  • 2 łyżki granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok 0,5 litra wody gazowanej

Składniki wrzucamy stopniowo do blendera. 
Zaczynamy od jajek i masła a następnie dodajemy cieciorkę, soczewicę, proszek do pieczenia i przyprawy.
Podczas miksowania dolewamy stopniowo po ćwierć szklanki wody, dopóki ziarna nie zmiksują się idealnie. 
Efekt końcowy to gęsta i gładka masa.
Gdy już wszystkie składniki będą połączone, przekładamy masę do miski i mieszamy z pokrojoną cebulą i startym serem. 
Następnie wypełniamy foremki do ciastek (2/3 wysokości bo ciasto trochę urośnie)
Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 200 stopni, z termoobiegiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz