Łączna liczba wyświetleń

środa, 1 października 2014

WYTRAWNE MARCHEWKOWE BABECZKI

 
              
  • 500 g marchewki
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 100g mąki
  • 100 ml jogurtu greckiego
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz
Obrane i umyte marchewki kroimy i gotujemy do miękkości (ok. 30 minut) w małej ilości wody. Fasolkę obieramy z włókien i gotujemy 5 minut (jeśli używamy mrożonej, wystarczy ją rozmrozić). Miksujemy ugotowaną marchewkę, dodając mąkę, śmietanę, jajka i kminek. 
Doprawiamy solą i pieprzem. 4 miseczki do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy przyciętą na ich wysokość fasolką, wypełniamy musem z marchewki, wstawiamy w kąpieli wodnej do piekarnika nagrzanego do 150°C na 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz