- 500 g marchewki
- 200 g fasolki szparagowej
- 100g mąki
- 100 ml jogurtu greckiego
- 4 jajka
- 1 łyżeczka kminku
- sól
- pieprz
Obrane i umyte marchewki kroimy i gotujemy do miękkości (ok. 30 minut) w małej ilości wody. Fasolkę obieramy z włókien i gotujemy 5 minut (jeśli używamy mrożonej, wystarczy ją rozmrozić). Miksujemy ugotowaną marchewkę, dodając mąkę, śmietanę, jajka i kminek.
Doprawiamy solą i pieprzem. 4 miseczki do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy przyciętą na ich wysokość fasolką, wypełniamy musem z marchewki, wstawiamy w kąpieli wodnej do piekarnika nagrzanego do 150°C na 40 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem. 4 miseczki do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy przyciętą na ich wysokość fasolką, wypełniamy musem z marchewki, wstawiamy w kąpieli wodnej do piekarnika nagrzanego do 150°C na 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz