- 175g herbatników
- 300g czekolady gorzkiej
- 100g czekolady mlecznej
- 4 łyżki Ahornsirup lub golden syrup
- 150g masła
- 150g kolorowych, mini pianek marshmallows (mogą być również duże pianki)
- 150g grubo posiekanych orzechów (u mnie rodzynki)
- cukier puder do posypania
Jeśli używamy dużych pianek, należy pokroić je na mniejsze kawałki.
Czekolady połamać na kawałki i razem z syropem i masłem roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić na krótko do ostygnięcia.
Kolejno dodać herbatniki, pianki i orzechy. Wymieszać.
Formę o wymiarach ok. 25x 25cm wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Gotową masę przełożyć do formy. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godz.
Przed podaniem wyciągnąć z formy, ściągnąć folię, posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz