Łączna liczba wyświetleń

piątek, 28 listopada 2014

ROCKY ROAD

                   
             
  • 175g herbatników
  • 300g czekolady gorzkiej
  • 100g czekolady mlecznej
  • 4 łyżki Ahornsirup lub golden syrup
  • 150g masła
  • 150g kolorowych, mini pianek marshmallows (mogą być również duże pianki)
  • 150g grubo posiekanych orzechów (u mnie rodzynki)
Dodatkowo:
  • cukier puder do posypania
Herbatniki połamać na kawałki.
Jeśli używamy dużych pianek, należy pokroić je na mniejsze kawałki.
Czekolady połamać na kawałki i razem z syropem i masłem roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić na krótko do ostygnięcia.
Kolejno dodać herbatniki, pianki i orzechy. Wymieszać.
Formę o wymiarach ok. 25x 25cm wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Gotową masę przełożyć do formy. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godz.
Przed podaniem wyciągnąć z formy, ściągnąć folię, posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz