Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 24 marca 2015

CZEKOLADOWE CIASTO Z CIECIERZYCY



  • 2 puszki ciecierzycy odsączonej z zalewy
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 5 łyżek oleju
  • 1 duży cukier waniliowy 
  • 6-9 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 50 g czekolady gorzkiej (+ew. 50 g do polania)
Ciecierzycę, masło orzechowe, olej, cukier waniliowy i jajka dokładnie zblenduj. 
Do masy dodaj cukier i kakao wymieszane z proszkiem, jeszcze chwilę miksuj. 
Czekoladę zetrzyj na tarce i domieszaj do masy.
Ciasto wylej do natłuszczonej tortownicy i piecz w 180 stopniach do suchego patyczka (ok. 35 min).

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz