Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 24 marca 2015

PRALINY Z CIECIERZYCY


  • 1 i 1/2 szklanki ciecierzycy, ugotowanej
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżkimiodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego

  • Ciecierzycę zmiksować wraz z masłem orzechowym, miodem i ekstraktem waniliowym. 

    Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i umieścić je na około 30 minut w zamrażalniku.
    W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wraz z mlekiem i olejem. 

    W jeszcze ciepłej polewie obtaczać ciecierzycowe kulki, układać na papierze do pieczenia, po czym ponownie umieścić w zamrażalniku, aż polewa stężeje.
    Przechowywać w lodówce.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz