Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 14 kwietnia 2015

CYDROWE PODUDZIA

  • 4 udka
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • 300 ml cydru
  • kilka kropli sosu sojowego
  • rozmaryn, tymianek
  • sol, pieprz


Na początek musimy przygotować marynatę dla mięsa. 
W skład marynaty wchodzi: oliwa, ocet balsamiczny, cydr, kilka kropli sosu sojowego oraz rozmaryn, tymianek  do tego szczypta soli i świeżo mielony pieprz do smaku. 
Wszystko mieszamy robiąć marynatę i nią zalewamy podudzia z kurczaka, przykrywamy folia aluminiową i pozostawiamy na dobę w lodówce
Następnie każde podudzie zawijamy w folię aluminiową z osobna z dodatkiem pozostałej marynaty i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st. C, grzanie góra dół, na ok 30-40 min w zależności od wielkości podudzia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz