- 6 plastrów schabu
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżeczka musztardy
- 5 łyżek oleju
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Jajka roztrzepujemy z mąką ziemniaczaną, majerankiem,
rozgniecionym czosnkiem, keczupem, musztardą oraz olejem.
Marynatą zalewamy
mięso, zwracając uwagę, aby każdy kawałek był nią dobrze pokryty.
Tak
przygotowane mięso możemy przechowywać w lodówce przez 2 od czasu do
czasu potrząsając pojemnikiem aby marynata dobrze się rozłożyła.
Najwcześniej po dwóch dniach schab lekko odsączamy z
marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz