Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 28 kwietnia 2015

DZIKI SCHAB

  • 6 plastrów schabu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Kotlety lekko rozbijamy, a następnie z obu stron oprószamy solą i pieprzem.
Jajka roztrzepujemy z mąką ziemniaczaną, majerankiem, rozgniecionym czosnkiem, keczupem, musztardą oraz olejem. 
Marynatą zalewamy mięso, zwracając uwagę, aby każdy kawałek był nią dobrze pokryty. 
Tak przygotowane mięso możemy przechowywać w lodówce przez 2 od czasu do czasu potrząsając pojemnikiem  aby marynata dobrze się rozłożyła.
Najwcześniej po dwóch dniach schab lekko odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz