Łączna liczba wyświetleń

sobota, 11 kwietnia 2015

KURCZAK W SOSIE CZOSNKOWYM

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 40 ząbków czosnku
  • Łyżka białego wina
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • Tymianek
  • Pietruszka
  • Liść laurowy

Obierz czosnek. 
Marchewkę i łodygi selera pokrój na kawałki. 
Warzywa umieść na dnie dużej patelni. 
Dodaj zioła, wino i oliwę. 
Dopraw. 
Na wierzchu ułóż kurczaka. 
Dopraw ponownie. 
Polej oliwą. Piecz 1,5 godziny w 180 st. C
Czosnek rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem.  
Kurczaka podawaj z warzywami i sosem czosnkowym.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz