Łączna liczba wyświetleń

sobota, 11 kwietnia 2015

SCHAB PIECZONY W POMIDORACH

  • 4 kotlety schabowe
  • 30 dag pomidorków koktajlowych, , obrane i pokrojone w ćwiartki
  •  2 czerwone papryki
  •  średnia perłowa cebulka
  •  2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  •  łyżka listków świeżego oregano
  •  1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  •  oliwa z oliwek
  •  szkl. bulionu warzywnego
  •  sól, pieprz
  •  olej
  •  natka

Kotlety oprósz czarnym pieprzem i solą, obsmaż z obu stron (po 3-4 minuty) na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. 
Odłóż na talerz.
Dodaj łyżkę oliwy na patelnię, wrzuć posiekany czosnek, a po minucie posiekaną cebulkę. 
Zeszklij, cały czas mieszając.
Dodaj pokrojoną paprykę, smaż 3 minuty, a następnie dodaj pomidory, 1/2 szkl. bulionu i kotlety. Przykryj patelnię i duś na małym ogniu przez ok. 7 minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz