- 4 kotlety schabowe
- 30 dag pomidorków koktajlowych, , obrane i pokrojone w ćwiartki
- 2 czerwone papryki
- średnia perłowa cebulka
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- łyżka listków świeżego oregano
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- oliwa z oliwek
- szkl. bulionu warzywnego
- sól, pieprz
- olej
- natka
Kotlety oprósz czarnym pieprzem i solą, obsmaż z obu stron (po 3-4 minuty) na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.
Odłóż na talerz.
Dodaj łyżkę oliwy na patelnię, wrzuć posiekany czosnek, a po minucie posiekaną cebulkę.
Zeszklij, cały czas mieszając.
Dodaj pokrojoną paprykę, smaż 3 minuty, a następnie dodaj pomidory, 1/2 szkl. bulionu i kotlety. Przykryj patelnię i duś na małym ogniu przez ok. 7 minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i oregano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz