- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 ml jogurtu naturalnego
- pół posiekanego pomidora
- 20 g cienkich kabanosów(można pominąć)
- 60 g sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- łyżka posiekanego, suszonego chili
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki cayenne
- szczypta pieprzu
Wlewamy mokre składniki do suchych i łączymy.
Dodajemy pokrojonego pomidora, pokrojony w małą kosteczkę ser, cienkie plasterki kabanosa, posiekany szczypiorek oraz przyprawy.
Całość mieszamy i zagniatamy.
Formujemy wałeczek i kroimy ciasteczka o grubości około 1,5 cm.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz