Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 28 maja 2015

PASZTET Z BAKŁAŻANA I SOCZEWICY



  • bakłażan 
  • cebula
  • marchewka  
  • jajko 
  • liść laurowy 3  
  • ziele angielskie 5  
  • pieprz ziarenka 10  
  • czosnek 2 ząbki 
  • sól, pieprz do smaku  
  • otręby owsiane 3 łyżki 
  • papryka ostra mielona 1 łyżeczka
Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu.
marchew,cebule i bakłażana. 
Zblędować wszystko razem
Dodać jajko, otręby owsiane i resztę przypraw.
Wymieszać powstałą masę dosmaczając pieprzem i solą. 
Dodać suchą soczewice.
Włożyć do wysmarowanej masłem foremki i piec około 50 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz