Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 2 czerwca 2015

BEZJAJECZNE CIASTO CZEKOLADOWE Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM


  • 180 g mąki pszennej
  • 50 g kakao 
  • 0,5 łyżeczki sody 
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 puszka  mleka skondensowanego
  • 100 g roztopionego masła
  • 180 ml mleka
  • pól szklanki cukru
Mąkę przesiać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Dodać masło, mleko skondensowane , cukier i mleko.
Wymieszać łyżką do połączenia się składników.
Przelać do średniej wielkości keksówki albo formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180C przez 45 minut, do tzw. "suchego patyczka".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz