- 3 żółtka
- 120 g masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 1/2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka mrożonych malin/bądź innych owoców
- 3 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki skropi ziemniaczanej lub kukurydzianej
patyczki
Wszystkie składniki zagniatamy , owijamy kulę i schładzamy przez godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm i tniemy na prostokąty.
Maliny mieszamy z cukrem i skrobią.
Na ciasto nakładamy najpierw patyczki potem nadzienie.
Zamykamy ciastka i przekładamy na blachę.
Pieczemy w 180 st aż do zrumienienia brzegów ciastek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz