- 2 kostki tofu
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- 1/2 szklanki piwa
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1/2 łyżeczki chili
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- sól i czarny
Tofu pokroić w grube plastry i odstawić.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w szklance, na dno naczynia żaroodpornego wylać kilka łyżek tak, aby na dnie była równa warstwa płynu.
Następnie ułożyć ciasno wszystkie plastry tofu, wylać resztę marynaty i odczekać godzinę.
Wsunąć do rozgrzanego piekarnika.
Piec przez 25 - 35 minut do czasu, aż cały sos wyparuje.
Kiedy sos odparuje wyjąć blachę.
Tak przyrządzone tofu można podać na gorąco jako dodatek do obiadu lub schłodzić,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz