Łączna liczba wyświetleń

środa, 3 czerwca 2015

PIWNE TOFU



  • 2 kostki tofu 
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki piwa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • sól i czarny 
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Tofu pokroić w grube plastry i odstawić.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w szklance, na dno naczynia żaroodpornego wylać kilka łyżek tak, aby na dnie była równa warstwa płynu.
Następnie ułożyć ciasno wszystkie plastry tofu, wylać resztę marynaty i odczekać godzinę.
Wsunąć do rozgrzanego piekarnika.
Piec przez 25 - 35 minut do czasu, aż cały sos wyparuje.
Kiedy sos odparuje wyjąć blachę.
Tak przyrządzone tofu można podać na gorąco jako dodatek do obiadu lub schłodzić,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz