Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 30 czerwca 2015

PASZTET Z JAJEK



  • 8 jaj ugotowanych na twardo
  • 2 surowe jaja
  • 1 szkl posiekanego szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanych drobno suszonych pomidorów z oleju
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki kefiru
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka oregano
  • po dwie łyżki posiekanych kopru i natki pietruszki
  • spora szczypta chili
  • pieprz


Jajka na twardo obieramy i siekamy dość drobno.
Do jajek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane suszone pomidory, szczypior, natkę pietruszki, koper, sól, kurkumę, oregano, estragon, chili, pieprz.
Mieszamy, próbujemy i doprawiamy na wyraźny, pikantny smak.
Kiedy smak nam odpowiada dodajemy surowe jajka, kaszę manną i kefir.
Wszystko mieszamy.
Masę wykładamy do blaszki keksówki wyłożonej folią do pieczenia
Pieczemy godzinę w 180st.
Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz