- 8 jaj ugotowanych na twardo
- 2 surowe jaja
- 1 szkl posiekanego szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanych drobno suszonych pomidorów z oleju
- 3 łyżki kaszy manny
- 3 łyżki kefiru
- łyżeczka soli
- łyżeczka oregano
- po dwie łyżki posiekanych kopru i natki pietruszki
- spora szczypta chili
- pieprz
Jajka na twardo obieramy i siekamy dość drobno.
Do jajek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane suszone pomidory, szczypior, natkę pietruszki, koper, sól, kurkumę, oregano, estragon, chili, pieprz.
Mieszamy, próbujemy i doprawiamy na wyraźny, pikantny smak.
Kiedy smak nam odpowiada dodajemy surowe jajka, kaszę manną i kefir.
Wszystko mieszamy.
Masę wykładamy do blaszki keksówki wyłożonej folią do pieczenia
Pieczemy godzinę w 180st.
Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz