Łączna liczba wyświetleń

środa, 1 lipca 2015

CIASTKA Z MASĄ MLECZNĄ


ciasto kruche:
http://judymuffin.blogspot.ie/2013/10/najlepsze-ciasto-kruche-na-spody.html

  • 100 g cukru pudru
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 150 g mleka w proszku
  • 5 łyżek płynnego miodu 
  • 2 łyżki oleju
  • dżem –  truskawkowy 

Ciastka wycinamy z wyrobionego ciastka kruchego.
Pieczemy 10 min i studzimy.
Składniki na masę mieszamy i ugniatamy, aż powstanie coś o konsystencji ciasta, co da się rozwałkować.
Wycinamy kształty tymi samymi foremkami, których używaliśmy przy kruchym cieście.
Kruche ciasteczka smarujemy cienko dżemem i przykrywamy warstwami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz