Łączna liczba wyświetleń

piątek, 19 czerwca 2015

SERNIKOBROWNIE

  • 2 jaja
  • 100 g masła
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

  • 250 g twarogu (może być sernikowy)
  • 1/3 szklanki cukru + 2 łyżki
  • 1 jajo
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego

Masło roztapiamy i porządnie mieszamy z kakao i cukrem.
Dodajemy jaja, a następnie mąkę przesianą z sodą i proszkiem budyniowym.
Mieszamy do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta.
Z 1/2 opakowania budyniu, mleka i 2 łyżek cukru przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Studzimy do temperatury pokojowej.
Twaróg ucieramy z cukrem, jajkiem i pozostałym proszkiem budyniowym.
Stopniowo dodajemy ugotowany budyń i miksujemy na jednolitą masę.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasto, a na nie masę serową.
Widelcem mieszamy obie warstwy.
Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz