- 2 jaja
- 100 g masła
- 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki cukru
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 250 g twarogu (może być sernikowy)
- 1/3 szklanki cukru + 2 łyżki
- 1 jajo
- 1 szklanka mleka
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
Masło roztapiamy i porządnie mieszamy z kakao i cukrem.
Dodajemy jaja, a następnie mąkę przesianą z sodą i proszkiem budyniowym.
Mieszamy do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta.
Z 1/2 opakowania budyniu, mleka i 2 łyżek cukru przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Studzimy do temperatury pokojowej.
Twaróg ucieramy z cukrem, jajkiem i pozostałym proszkiem budyniowym.
Stopniowo dodajemy ugotowany budyń i miksujemy na jednolitą masę.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasto, a na nie masę serową.
Widelcem mieszamy obie warstwy.
Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz