Łączna liczba wyświetleń

środa, 24 czerwca 2015

PIEROGI Z PIECZARKAMI I ŚLEDZIEM

Farsz:
  • 2 śledzie solone
  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • Pieprz
Ciasto:
  • 500g mąki
  • 6 łyżek oleju
  • 1 szkl ciepłej wody
  • Sól

Przygotowanie farszu: 
Śledzie jeżeli są bardzo słone wymoczyć w wodzie. 
Pieczarki i cebulę obrać drobno pokroić i podsmażyć do odparowania płynu. 
Wymoczone i odsączone śledzie drobno pokroić w kostkę. 
Wymieszać wszystko razem doprawić pieprzem.

Przygotowanie ciasta: 
Zarobić elastyczne ciasto z podanych składników. 
Cienko rozwałkować i wyciąć kółka. 
Nakładać na ciasto łyżeczką farsz zlepiać pierogi. 
Gotować w lekko osolonym wrzątku ok. 3 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz