Łączna liczba wyświetleń

środa, 3 czerwca 2015

ZUPA KREM Z PAPRYKI I POMIDORÓW



  • 1,5 l bulionu warzywnego  
  • 4 czerwone papryki
  • 2 łyżki oliwy  
  • puszka pomidorów
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
  • pół pęczka bazylii
Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek.
Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć około 15 minut razem z cebulą i czosnkiem.
Przełożyć do gotującego się bulionu.
Dodać puszkę pomidorów, cukier, sól i pieprz i bazylię.
Gotować 10 minut. Zmiksować blenderem na gładko.
Podawać z kleksem jogurtu, oliwkami i grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz