- gotowe ciasto francuskie,
- pierś z kurczaka,
- żółty ser,
- papryka
- cebula,
- natka pietruszki,
- białko z jajka,
- czosnek
- cytryna
- pesto z bazylii
- olej kokosowy
Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 2 części.
Po bokach ciasto przecinamy w paseczki o szerokości około 2– 3 cm i około 6 cm długości.
Pierś z kurczaka, posypujemy z obu stron solą i pieprzem,skrapiamy cytryną, obkładamy czosnkiem i wkładamy do lodówki na pół godziny
Pokrojoną w kosteczkę paprykę podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą, doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy 3 łyżeczki pesto i tarkujemy ser.
Pierś kładziemy na ciasto, do kieszonki wkładamy farsz oraz posypujemy natką pietruszki.
Zaplatamy paski na przemian w formę warkocza, zostawiając przy tym odstępy by pierś mogła odparować w trakcie pieczenia.
Na wierzch warkocza smarujemy białkiem z jajka.
Pieczemy w 190 stopniach w piecyku około 30 minut.
- sol,pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz